tatakuby, jestem pewny. 10% :wink:
Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek
Zwiń
X
-
[quote="Big"]Zamieszczone przez _JakubJaki wosk będzie dobry z oferty Meguiars ?
Jest to natruralny wosk z dodatkie Carnauba. Co w Twoim wypadku ważne jest bardzo trwały (oczywiscie pod warunkiem mycia auta nieagresywanymi szamponami lub pianami aktywnymi).
Hm, pianą aktywną to raczej myję na myjni. To mimo wszystko brać ten ?
[ Dodano: Wto 27 Paź, 09 11:42 ]
Czy wy myjecie dokładnie i konserwujecie komorę silnika przed zimą i po zimie ? Jeśli tak to czym ? I czy można to zrobić samemu ?Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez _JakubI czy można to zrobić samemu ?
Zamieszczone przez _JakubJeśli tak to czym ?
Jesli chodzi o przywrócenie naturalnego wygladu plastikowym pokrywom silnika to można stosowac te same środki co do wewnętrznych plastików.
[ Dodano: Wto 27 Paź, 09 12:20 ]
Zamieszczone przez _JakubHm, pianą aktywną to raczej myję na myjni. To mimo wszystko brać ten ?
Z tego co mi wiadomo to nieźle z żrącymi szamponami i pianami radzi sobie wosk Collonite 476 koszt 99zł za puszkę. Ale nie oczekuj cudu. Po 3-4 myciach żrącą piana z woku na nadwoziu raczej nic nie zostanie, podczas gdy pprzy myciu szamponem o neutralnym Ph wosk taki jak Megs #16 lub Colli 476 będą utrzymywały sie na nadwoziu do 6 miesięcy.
A tak wogóle to nie wiem czy bardziej interesuje cię sealent (czyli sztuczny wosk) czy wosk naturalny?
Myślę ze jeśli chodzi ci o zimę to lepszy będize naturalny wosk z dużą zawartością carnauby. Będzie on bardziej wytrzymały nić sealent.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez _JakubI czy można to zrobić samemu ?
Zamieszczone przez _JakubJeśli tak to czym ?
Jesli chodzi o przywrócenie naturalnego wygladu plastikowym pokrywom silnika to można stosowac te same środki co do wewnętrznych plastików.
[ Dodano: Wto 27 Paź, 09 12:20 ]
Zamieszczone przez _JakubHm, pianą aktywną to raczej myję na myjni. To mimo wszystko brać ten ?
Z tego co mi wiadomo to nieźle z żrącymi szamponami i pianami radzi sobie wosk Collonite 476 koszt 99zł za puszkę. Ale nie oczekuj cudu. Po 3-4 myciach żrącą piana z woku na nadwoziu raczej nic nie zostanie, podczas gdy pprzy myciu szamponem o neutralnym Ph wosk taki jak Megs #16 lub Colli 476 będą utrzymywały sie na nadwoziu do 6 miesięcy.
A tak wogóle to nie wiem czy bardziej interesuje cię sealent (czyli sztuczny wosk) czy wosk naturalny?
Myślę ze jeśli chodzi ci o zimę to lepszy będize naturalny wosk z dużą zawartością carnauby. Będzie on bardziej wytrzymały nić sealent.Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez _JakubBazując na instrukcji jest mowa o wosku stałym
Zamieszczone przez _JakubCo do tych środków do silnika to są one zarówno czyszczącze jak i konserwujące jednocześnie
Zamieszczone przez _Jakubmusi to być strumień wody, czy wystarczy przetrzeć co się da mokrą szmatką ?
Zamieszczone przez _JakubJeśli chodzi o zabezpieczenie to rozumiem, że tą reklamówkę mam nałożyć na alternator ?Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigZamieszczone przez jama89a ja mam aplikator z megsa taki fioletowy (dostalem gratis przy zakupie ntx ), dobry?Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123_Jakub, nakładasz tym aplikatorem, czekasz aż wosk wyschnie i polerujesz miękką mikrofibrą. imm bardziej miękka tym lepiej i łatwiej będzie ci polerować. jeśli kupujesz mikrofibrę np. w markecie to pamiętaj aby bezwzględznie usunąć od razu metkę która może rysowaxć lakier :wink:Pozdrawiam
Komentarz
-
-
_Jakub, wosk nakładasz tak jak napisał Big, . ściereczkę możesz kupic taką http://www.janniezbedny.pl/produkt.php?podkategoria=21
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez arturas03Big, Nie dziw się człowiekowi. Ja nie woskowałem, bo nie miałem jeszcze takiego ładnego i nowego autka :lol: i się dopiero uczę dbania o estetykę skodinki.
[ Dodano: Sro 28 Paź, 09 11:43 ]
Zamieszczone przez Maru 123_Jakub, wosk nakładasz tak jak napisał Big, . ściereczkę możesz kupic taką http://www.janniezbedny.pl/produkt.php?podkategoria=21Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez _JakubDokładnie. Również nie woskowałem.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maru 123a wosk jest naprawdę dobry i wydajny i nie ma sensu kupować nic innegoCzarny Elegance
Komentarz
-
Komentarz